onsdag 6 januari 2010

150 dgr kvar: Grovplan

Mellanlandning i Uppsala för heldag med tre generationer av familjen.
Sis'n boy var tillbaka från UK. De hade med sig en del livsnödvändiga föremål, såsom Starbuck's kaffebönor. De är inte nödvändigtvis bättre än t.ex. Johan & Nyströms "Sweet Holy Moses", men det är känslan.
"Välkommen till USA. Vårt kaffe smakar sump. Man kan se botten på en full kopp. Och ja, sen har vi Starbuck's. Överallt!"
Räddad!
En liten passus bör dock läggas in beträffande New York - när där, välj nåt annat. Joe's på Waverly till exempel.
De som ringde in året på andra sidan Nordsjön hade även med sig engelska skolbarnens lunchchips i olika smaker. Skinka och senap är ännu ingen storsäljare i Sverige.

Ingen träning idag heller. Det var i och för sig planen från början, men det var extra motiverat på grund av envis hosta och nästäppa.
De flesta som tränar regelbundet för att nå ett mål brukar ha en grovplan. Så även jag. Jag har dock inte offentliggjort den. Förrän nu.
  • Period 1: Från starten-22 dec. "Kom igång - träna mer, höja förmåga, och tillvänjning löpning"

  • Period 2: 22 dec-6 jan (= idag). "Blandade aktiviteter". Jag har faktiskt använd all utrustning som jag packade in i bilen före jul.

  • Period 3: 7 jan-20 feb. Här skulle man kunna tro att mycket borde handla om löpning, men det blir fokus skridsko. Långfärdsgrillor är roligt.

  • Period 4: 21 feb-27 mars. Från och med nu är det fullt löpfokus. Fortsatt höja max och öka antalet löpta meter.

  • 28 mars: Premiärmilen. Första skarpa testet. Idealtiden på milen är 35:40 min för att nå 2:50 tim på maran, enligt FK Stidenternas omvandlingstabell.

  • Period 5: 29 mars-7 maj. Tröskel, tävlingsfart - alltså löpvana i rätt hastighet.

  • Period 6: 8 maj-4 juni. Formtoppning, inkl. några race.

  • 5 juni: The race!

Uppföljningstester på labbet runt den 22:a varje månad.
Det känns bra. "Det här tror jag på!", som en känd Wall Street-trader skulle ha sagt.

7 kommentarer:

  1. Om du håller planen på Premiärmilen och gör en tid som funkar med Studenternas så är det bara se till att du har tillräckligt med långpass i benen i övrigt. Då klarar du 2:55!

    SvaraRadera
  2. Nyfiken på dina tidigare meriter eftsom du har så höga målsättningar - vad har du gjort innan för tider?

    SvaraRadera
  3. Jo det här tror jag på! Och Mattsson främsta merit är väl Hindertimmen på 50min? Eller möjligtvis att cykla ur sig 5,5 liter i syreupptag efter x antal år av oregelbunden Svennemotion. Heja Heja

    SvaraRadera
  4. @Tobias: Det är det som är tanken!

    @Staffan: Det var en så rolig fråga att jag tänker använda fredagens inlägg (148 dgr kvar) för att svara på den. Och fundera över hur rimligt det hela är egentligen...

    SvaraRadera
  5. OK, spännande... :-)
    Själv körde jag första riktiga långpasset igår inför Stockholm Marathon 33,3 km, körde +30km en gång i månaden hela våren blandat med lite andra långpass också och tyckte det funkade bra. Du kan läsa om det hela på min blogg...

    SvaraRadera
  6. @Staffan: Låter som bra pass. Jag kollade din blogg (och länkade till den i 148dgr kvar-inlägget). Jag är mer antingen eller. Antingen 3:30 eller 5:30.

    SvaraRadera