onsdag 20 januari 2010

136 dgr kvar: Träna i dagsljus - jobba i mörker

En av de överlägset bästa löneförmånerna med att doktorera på idrottshögskolan är att det anses ok att träna på dagen. Det står cyklar och löpskor i varenda litet skrymsle. Har man inte med sig sin egen cykel så finns det alltid en ergometerhoj att trampa lite på.


Det är ju viktigt för oss människor att få solljus. Eller åtminstone dagsljus. Och då är det ju fint om man kan träna utomhus under dagens få mindre svarta timmar. Även om det innebär att jag sitter och petar i excel-arken kl 23.30...
Idag bestod träningen av två och en halvtimmar crosspass multisportstyle. Löpning, skridsko och löpning med pjäxor. Edsviken bjöd på årets bästa is. Rekommenderas. Det gick ganska tungt. Oklart om det berodde på faktisk seghet, snölagret eller ovanan att springa med fyra kilos ryggsäck. Lyckades dessutom få dubbla blånaglar. Plastskalspjäxor är inte gjorda för löpning.
Med på passet var Carling från Karlstad multisport som var i storstan och frotterade med några Ericssonhöjdare. Han passade på att komma ut i friska luften mellan konferensmöte bakom laptopsen och after worken/nattsuddet på Cliff Barnes.

2 kommentarer:

  1. Fjällnora var kanonfint igår... Dem håller på att hyvla isen för fullt och till helgen är säkert hela varvet plogat och hyvlat. Barnvagnsrejs var det igår. SKoj men inte i samma dignitet som ditt "cross-pass" :-)

    SvaraRadera
  2. Barnvagnsrejs låter otroligt manligt! Något av en prylsport med lättvikschassi och slanglösa däck?

    SvaraRadera