måndag 11 januari 2010

145 dgr kvar: Föredrag och biltrångmål

Ibland är pusslet enkelt, som ett sånt där med 8 bitar för barn 6-12 mån. Så icke just nu. Situationen liknar snarare ett 15000-bitars. Med mycket himmel och hav. Det är fullt av blåa bra och roliga grejer, men det är svårlagt och motsträvigt.

Sömnkontot är rejält övertraserat. Sen kväll och tidig morgon gav ett brutto av nattsömn på fyra timmar. På grund av hostande honor i halmen blev nettosumman substantiellt lägre...

Spenderade förmiddagen med att hålla ett tretimmars föredrag i Nyköping för elitränare. Anordnat av Reg-EIC Södermanland i en föreläsningsserie om återhämtning. Mitt ämne var cross-training. Vad, när, och hur kan man använda icke-grenspecifik träning för att optimera tävlingsprestation. Kul gäng med tränare från bl.a. fotboll, simning, och tennis. Det är alltid intressant att stå och prata inför folk om saker man känner att man behärskar. Det gick helt ok, och jag tror att åhörarna var nöjda. Dock ingen knivskarp presentation från mig.


Bilresan till Nyköping var dock ingen lek. Helt i linje med den vuxna stilen så åkte jag hemifrån med en halvtimmes marginal. Sen gick det lite fel. Scenen är som följer:
Solen har inte gått upp än. Fortfarande mörker.
Fläkten börjar ge upp och låter som en brunstig skördetröska.
Vägsaltet gör att brunsvart oljeblandad issörja stänker upp och täcker vindrutan.
Munstycket till spolarvätskan kloggar igen.
Jag löser problemet med att köra vindrutetorkarna på maxfart för att nöta bort smutsen.
Med 6 mil kvar av vägen stannar vindrutetorkaren på passagerarsidan.
Stannar på en mack i Järna och tvättar rutan och försöker fixa spolarvätskan.
All tidsmarginal uppäten.
Plattan i mattan för att hinna. Hjärtat i halsgropen för vad som kan hända om den andra vindrutetorkaren lägger av mitt på motorvägen.
Kom fram. Överlevde. Bästa uppladdningen för ett föredrag.

(Bilden är tagen på den betydligt ljusare och lugnare hemfärden.)

Träning? Skulle inte tro det, va'...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar