fredag 1 januari 2010

155 dgr kvar: Slalom & nyårsmål

När barnpassningsansvar hade tilldelats var vi fyra personer som fick äran att inleda året med alpin skidåkning. Henrik (på bilden) som tävlingsåkt i hundra år, Maria som är född och uppvuxen i Åre, Patrik som skolades hårt under fem år i Luleå med omnöjd, toppat med säsong i Österrikes alper. Och så jag. Som åkte slalom för första gången som 20-åring och inte hade stått på skidorna de senaste två åren...
"Det är superfint. Vi kör off-pist!" var Henriks första ord när vi kom till backen.
Jahapp, inte mycket att fundera på.
Eller snarare, en hel del att fundera på. "Akta träden" kom högt upp på listan...

Det var satans kallt! Minus 16 grader, med tillägg av isande nordlig vind rätt i facet i samtliga liftar. Ett face som dessutom närmast kan liknas vid nåt skört och ömtåligt i samma stil som pappersvändarhänder.
Men, det hela gick oväntat bra.
Också tydligt att man använder olika muskler om man kör olika grenar. Efter en vecka med tre naprapatbehandlingar och allehanda blandade aktiviteter har jag ont i små och stora muskler från fot till nacke. Tillägg i låren av svängarna idag.

Och så till mina mål för 2010 (utan nån inbördes ordning):
* Springa maran under 2:55 tim. Det är ju det hela den här bloggen handlar om.
* Disputera. Planen anger december. Det innefattar även ett antal forskningrelaterade delmål, bl.a. minst tre publikationer till avhandlingen.
* Åka till USA igen samt besöka minst ett nytt land med familjen. Japan och/eller Turkiet ligger närmast till hands i dagsläget.

Jag lägger till fler om jag kommer på några de närmaste dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar