lördag 13 mars 2010

84 dgr kvar: Utnyttja markservice

Besök i föräldrahemmet utanför Uppsala. Obetalbar markservice och kolhydratladdning utan dess like. Äta mat, sova i soffan, äta kaffe och paj, softa i soffan till friidrotts-VM, äta lite till.


Närodlade grönsaker - morätter, mangold, persilja, och rabarber till pajen. Och med närodlade menas inom 30 m från bordet...
När man var liten gnällde man över alla jädra grönsaker, men nu har de helt plötsligt bytt skepnad till värsta lyxmaten.
Kantarellerna har transportertas längre. Säkert flera tusen meter.

Fick till lite samvetsträning. Joggade 5,6 km på snö- och isbelagd klassisk barndomsbana på 26 min.
Är det nån mening?
Nja, påminde i alla fall kroppen om att den ska bygga om sig till löpning. Sen får det ändå räknas som en träningsimpuls. Ju fler desto bättre (nästan). Klart är i alla fall bättre för både hälsoeffekt och nerver att dela upp veckans träning på fyra korta pass istället för ett långt.

Skridsko-Björn eftersökte angående inlägget "96 dgr kvar: Tänka på träning" någonting skrivet om "huset och taket". Jag och forskarkollegan Jonas Enqvist skrev en artikel som hette "Träning för långdistans" till Outside magazine för ett par år sedan.
Kan det va nåt att börja med?

2 kommentarer:

  1. För marathoneffekten är det väl bättre med två långa pass och två hårda pass istället för fyra korta pass... SnabbaFötter hälsar dock att det är bättre att du inte tränar alls.

    SvaraRadera
  2. Jaha... ironin är tillbaka!

    Hur menar SnabbaFötter då?
    Att jag ska strunta i mespass?
    Eller att jag går framåt ändå?
    Eller att han är orolig för konkurrensen?

    Ha det soft i solen!

    SvaraRadera