onsdag 24 mars 2010

73 dgr kvar: Liberty State Park

Dags för en klassisk löprunda. En av de bästa featuresen med löpning är ju att ställtiden är minimal. Även i stora städer. Den här vyn möts man av när man kliver utanför dörren och tittar i löprikningen. Klassiska trappor - check. Amerikansk flagga som fladdrar i vinden - check. Sol som värmer de vita bara benen - check.
Det skulle senare visa sig att löpning med knälånga fladderbyxor, långärmat underställ och supertunn vindjacka var på tok för mycket kläder. Svettades ymnigt trots fläkt från havet.

Eftersom vi bor i Jersey city är Liberty State Park ett givet alternativ. Den stora "termosen" till vänster i bilden nedan är Goldman Sachs Tower på Jerseysidan av Hudsonfloden. Rakt fram tornar Manhattan upp sig, men dit kommer man inte utan att simma.

Rundan är lite drygt en mil. Idag tog det 47 kroppsligt sett extremt sega minuter. Benen trötta efter tävling utan nedjogg, ytterligare stela efter en dag ihopknögglad i en flygplansstol, och så lite jetlag på det. Men det sista spelade nog inte så stor roll. Fem timmar tidsförskjutning kallas på småbarnsförälder-språk: "ändå en OK natt".
Det kändes som om jag hade klister under skorna, men det spelade ingen roll för känslan i huvudet var go & glad - en why see!

Under rundan passerar man bakom ryggen på frihetsgudinnan. Om någon skulle tycka det var roligt att åka dit så är tipset att inte stå tre timmar i kö för att åka från Manhattan, utan istället först åka till Jersey (där det nästan aldrig är någon väntetid att snacka om) och därifrån ta båten till Liberty Island.
Bron som syns till höger är Verrazano-Narrows Bridge mellan Staten Island och Brooklyn, tillika (i stort sett) startplatsen för NY city marathon.

Imorgon blir det bantest i Central Park.

2 kommentarer:

  1. I somras nöjde jag mig med att cykla runt Liberty State Park första dagen innan löpskorna orkade sig fram. Bra jobbat! Sjukt med värmen med tanke på att O nyligen åkte skidor just där.
    http://theadventuresofteamow.blogspot.com/2010/02/sno-kaos-i-new-york-2-langdskidakning.html

    Hälsa brorsan och gänget!

    SvaraRadera
  2. Runt Reservoiren är det som gäller! http://jojjekarlsson.se/blogg/?p=554

    SvaraRadera