torsdag 31 december 2009

156 dgr kvar: Fjälltur & sammanfattning

2009 inleddes med långfärdsskridsko på sjöar i Uppland och avslutades med en längdskidtur på kalfjället vid Lofsdalen, Härjedalen. Det måste väl ändå anses som en bra och sluten cirkel. Idag var det dessutom Stellas första tur i pulkan. Dock oklart om det kan kallas för träning då 15 km tog drygt två timmar.Sammanfattning av 2009:
På första plats - Stella.
Sen kommer det inget mer...
På alla plan har faktiskt 2009 varit ett steg i rätt riktning. Utom möjligen träningsmässigt...
Euan Ashley som är chef på labbet i USA som jag är associerad till skickade i januari 2009 en fråga till alla medarbetare:
"...what we'd like to achieve this year. Not resolutions to be broken, by, well, next week, but goals; in this case, professional ones. So I'm asking that you reply with a list of stuff you want to achieve in 6 months and in 1 year."
Jag tyckte det var ett bra initiativ eftersom man verkligen fick fundera på vad man ville få ut av året.
Här nedan tänkte jag gå igenom vad jag svarade då, och bocka av hur jag har klarat målen:
To submit at least 7 articles to peer-review journals.
Nja, jag har haft fler inskickningar men det har bara blivit fyra olika artiklar (det har tagit längre tid eftersom de har behövt omarbetas och skickas in igen). Dock har året givit min första publikation som förstanamn.

To participate in and to give a presentation at an international conference.
Japp, avklarat och klart. Var inbjuden som talare till Stanford i somras.

To complete all necessary courses and points requested for the PhD.
Jodå, det är också fixat.

To apply for and receive grants that will cover my salary and research as a post-doc 2011-2012.
Nja, ansöka-delen gick bra, och jag producerade tre stora ansökningar där jag hoppades att åtminstone en skulle få positivt svar. Så blev det tyvärr inte. Jag har i alla fall fått ytterligare erfarenhet av anslagsansökningsskrivande.

To start/participate in at least two new projects (should be without my original supervisor).
Ja, är svaret på den punkten. Apelin-APJ systemet är ett av projektområdena.

To investigate/facilitate/work for the possibility to be at Stanford for three months during the spring 2010.
Nej, det funkar inte. Men jag undersökte möjligheterna och budgetterade för det i ansökningarna. Som vi ju tyvärr inte fick...

Slightly related goals…
• Take the Swedish version of the SAT (sections maths, statistics, English reading/comprehension, Swedish words, Swedish reading/comprehension), for no obvious reason. The goal is to get the top score, i.e 2.0, which equals 99.5 percentile.

Jo, det gick bra.

Be able to solve the Rubik’s Cube under 120 sek. I got one for Christmas and have never tried to solve it before…
Nja, får bli svaret även där. Jag har klarat det under 120 sek, men det hade känts bättre om jag kan göra det varje gång. Eller i alla fall tre gånger i rad. Jag får jobba lite mer på det.

Som helhetsbetyg för målen år 2009 ger jag ändå mig själv VG. En hel del är avklarat, men inte allt.

Lycktligtvis spelar ju alla såna här petitesser inte så stor roll längre!

5 kommentarer:

 1. Kul att läsa! Tar man i lite kan pulkdragningen var rätt bra träning, men då har jag inte samma kunskaper i fysiologi som dig och jag tränar mer för topp turer än löpning. För mig var det en bra form av distansträning.

  Jag var pappaledig hemma i Åre i vintras och somras. Jag körde 5 vändor i veckan under feb-april med pulka, randogrejor och stighudar. Hälften av gångerna två barn i pulkan. Toppade de två- tre hårda pass topptur utan pulka och var i en jävla god form där i slutet av vintern. // Mårten Pettersson

  SvaraRadera
 2. Det låter grymt!
  Givetvis kan toppturer med pulka bli grym träning. Min tveksamhet gällde endast gårdagens pass av första-gången-testa-karaktär i lugn takt.
  Hur är formen nu? Årets mål?

  SvaraRadera
 3. Djaklar vilken bra blid av Stella!!!! Whitney vill krama datorn (och jag tror att jag sade "That is the best baby-picuter ever taken"..)
  Har ni traffat Nisse och Agneta uppe i Lofs..? de ar dar nu ocksa tillsammans med ().
  Mitt mal for 2010 ar att inte bli "super-tjock" :-)

  SvaraRadera
 4. Ok men inte riktigt bra form. Gjorde tre toppar på en sextimmarstur idag. Från Handöl, mot Storulvån men vägen stängd så det blev riktigt lång inmarsch till första toppen. Sönner Tväråklump, Lillsnasen och Storsnasen.

  Det var kallt där också, 23 och motvind i början men högre upp på fjället varmare och vindstilla.

  Inga direkta mål än att vara snabb på fjället och kunna göra långa toppturer och alpina klättringar snabbt senare i vinter och sommar. / Mårten

  SvaraRadera
 5. @O&W: Jo, vi käkade middag med N&A ikväll på Trapper. Mycket trevligt, men utan pjäxdans på borden. Stella hade till en början svårt att känna igen N utan hatt och Sverigetröja.
  För övrigt fick jag visa leg i baren för att köpa en Irish Coffee. Trots att jag är född på 70-talet.

  @Mårten: Riktigt hårt att köra så långt och länge i den här kylan! Det var i alla fall fint med skinande sol och nästan vindstilla.
  Lycka till med fortsatta klättringar!

  SvaraRadera