fredag 18 december 2009

169 dgr kvar: Promenad & handbollsträning

En av de bästa sakerna på labbet är diskussionerna med kollegorna. Nya försök, är den eller den träningen bäst för det eller det - och man får nog lov att säga att folk vet vad de snackar om.
Idag var det jullunch (på Kinarestaurang) med forskargruppen, vilken kan vara en av de mest spretiga forskargrupperna som finns. Fick höra om ett planerat försök som bland annat ska leda fram till världsrekord i andhållning. Facet under vatten i över 10 min! Hoppas det lyckas.

Ingen riktig träning idag men i alla fall promenad från labbet till Mariatorget (lunchen) och sen vidare hem. Nästan hemma upplevde jag den här bildens härliga industriproduktivitetsvy medan Gorillaz skanderade "I got sunshine, in a bag. I'm useless, but not for long. The future is coming on."

Även om jag inte rör på påkarna för egen del så finns det inget som hindrar mig från att peka med hela handen så att andra gör det. Jag är fystränare åt ett handbollslag, Skånelas damer. Ett mycket intressant och utmanade uppdrag. Mest med tanke på att de åkte ur elitserien förra året, och i och med det tappade hela förstauppställningen och tre fjärdedelar av A-truppen. Från omgivningen förväntas dock de som är kvar prestera på samma nivå, och således vinna alla matcher i den lägre serien utan problem. Det funkar inte riktigt så...
Efter fyra matcher låg vi sist i tabellen tillsammans med det andra laget som åkt ur elitserien föregående säsong. Nu efter halva serien har vi klättrat till 8:e med 3 p upp till 4:e. Tight.
Under juluppehållet är det fokus på kondition på annorlunda vis. Dagens förutsättningar: Slitna kroppar, tre dm snö, minus 16 grader, mörker. Jag pekade: Långdistans stadsorienteringstävling! Efter en timme och en kvart kom de frusna men tappra krigarna tillbaka in i värmen. De firade med varm choklad. Vackert.

5 kommentarer:

 1. Nyss hittat din blogg och det verkar som vi har samma mål nämligen topp 100 på maran! Ska bli kul att följa din träning och utvecklig fram över...

  SvaraRadera
 2. Kul, lycka till!
  Hoppas du är friskare än vad jag är.
  Har du samma typ av pusselliv eller mer tid för träning?
  /m

  SvaraRadera
 3. Massa pussel långa arbetsdagar och familj gör att man tvingas planera otroligt bra men just nu funkar det hyfsatt ialla fall...

  SvaraRadera
 4. Sprungit förut?
  Bästa tid i Sthlm?
  Personrekord på mara (tid, bana, plats)?
  Tips?

  SvaraRadera
 5. Blir premiär på maran faktiskt! Bara sprungit fjällmaran i Vertex tidigare och det är ju inte riktigt samma banprofil som i sthlm om man säger så! pers på havlmaran är 1.22 ialla fall men nu är jag bättre tränad satsar just nu på att öka mängden för att få bättre uthållighet och höjamjölksyra tröskeln.

  SvaraRadera