fredag 25 december 2009

162 dgr kvar: (Åter)födelse

Det vi firar genom att vältra oss i mat och paket är att en skäggig arab föddes (möjligen utan skägget vid födelsen) i ett stall till fattiga levnadsförhållanden.
På det temat passar det ju utmärkt att jag återföds. Jag är sned. Inte bra. Se bildbevis A nedan:Det är ca 3 cm skillnad mellan höger och vänster ben!
Det blir lite haltigt att springa så...
Lyckligtvis är det inte äkta benlängdsskillnad utan "bara" snett i höft och rygg.
Naprapat Tomas Nordin (till vardags på IKSU i Umeå) fixade till det där på ett par knäck. Nåja, under tio var det nog i alla fall. Lösta låsningar C2hö, C4vä, Th3-4antro, Th5-6posto, Th10flexion, Th12flexion, L1vä, S2hö, Thalus dorsalt, Naviculare plantart + alla tåben i flexion. Så då blev det väl tio + alla tår...
När han var klar var det bara 0,5 cm kvar av skillnaden (se bild nedan), vilket är den faktiska skillnaden på grund av olika långa underben. Ju mer jag springer desto värre blir skillnaden.
Alla som springer mycket bör kontrollera rygg, höft, ben och fötter med jämna mellanrum. Att inte göra det är att slänga bort flera minuter på maran, och dessutom be om att bli skadad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar