lördag 5 december 2009

182 dgr (ett halvår) kvar: Test av banan

Jag behöver meter på asfalt. Man blir bra på det man tränar. Och det går lättare att springa ett race om man kan banan. Alltså, idag var det bantest. Att springa hela banan direkt kanske är lite overkill, så det blev lång varvet = 25,4 km.

Lugnt och stadigt, utan stress.

Lindarängsvägen: Det är inte alldeles vackert och strålande långs hela banan. Särskilt inte regniga decemberdagar...

Djurgårdsbrunnskanalen: Hittills sprungit 6 km. Funkar fint. Går ju inte så snabbt, men varken fötter, knän eller höft har bråkat än.

Norrmalmstorg: Typ halvvägs på dagens runda. Jag förstår varför dom stänger av gatorna när det är dags - det går långsammare om man måste tackla turister med julklappspåsar för att överhuvud taget komma framåt.

Härnäst kommer Skeppsbron, Söder mälarstrand och Västerbron. Vi (bror springer med) rullar på bra. I efterhand visar det sig att vi hade grym medvind på Söder mälarstrand.

Följaktligen är det motvind på Norr mälarstrand. Döh! Spännande att man trots att det bara är en lugn träningsrunda börjar dela upp den kvarvarande sträckan i mindre delmoment. När vi svänger ned på Norr mälarstrand är det sex gator kvar. Nedräkning i varje sväng. 5 - Vasagatan. Ah! En Espressohouse som jag inte druckit kaffe på! Vi stannar till på 7eleven Kungsg/Vasag och köper kexchoklad och cola.

Tips till alla löpare: Om ni är på väg in i väggen på Vasagatan och ser sjuelvan. Gå inte dit! Det är mycket smartare att fortsätta till den nybyggda och mindre kända som ligger precis i början på 4 -Torsgatan. Varsågoda!

3 - Odengatan: Stannar och snackar med en forskarkollega. Han bar på ett långt fodral. Såg ut som han gick runt med ett hagelgevär på Odenplan. Det visade sig att det var en flagga eftesom han ska vara fanbärare på Nobelfesten. Varför bar han på den nu?

2 - Karlavägen, 1 - Sturegatan. Klart. Det tog 2 tim 26 min, ca 5.45 min/km inkl. alla turister, rödlysen, stretch- och matstopp. Slutsatsen är väl helt enkelt att jag överlevde, kroppen höll, och att jag behöver träna mer.

Aah. Där är den. Känslan. Har ätit, duschat, kommit hem, och lagt mig i soffan. Film på storbild. Känslan av en slutkörd kropp. Man blir väldigt medveten om kroppens olika delar och muskler när de gör ont. Nöjd och lugn är andra delar av känslan. Kryddat med ett fluffigt moln i huvudet. Perfekt! Känslan är densamma oavsett om man är 17, 21 eller 30 (äldre vet jag ju inte). Hur snabbt och långt och hårt jag behöver pressa mig har sjunkit markant - men känslan är densamma.

3 kommentarer:

  1. Ni valde rätt tempo, rätt löprunda, men fel dag! Hade ni sprungit söndagspass hade ni fått sällskap av två sköna brudar också. Vi fick 28.46 km, 5.43 min/km, inget läsk och inget godis. Repris v. 51 kanske?

    SvaraRadera
  2. Var sprang ni om ni fick ihop 28,46 km? Jo, en repris på söndag 20 dec (V.51) kan bli aktuellt. Men alldeles för långt fram i planeringen för att bestämma nu!

    SvaraRadera
  3. Delar av marathonbanan + hem till kakor och BCAA = totalt 28,46 km. Och förtida detaljplanering är för töntar, så sant så.

    SvaraRadera