måndag 8 februari 2010

117 dgr kvar: Tårta & mängdträning

Så kom den äntligen. Tårtan!
I samband med inlägget "130 dgr kvar" diskuterades tårta i anslutning till publicerade vetenskapliga artiklar. Inga klara slutsatser kunde dras, men det här med offentlig blogg är fantastiskt. På något sätt hade innehållet i mitt inlägg nått ända fram till den kloka skäggiga farbrorn som såg till att en Théllinskartong inhandlades till eftermiddagskaffet.
Mycket trevligt.
Tårtan tillägnades även gårdagens seger. Det är helt otroligt vilken genomslagskraft som finns i textraden "Först i mål i herrarnas elitklass var Mikael Mattsson" i en notis i DN. Folk i restaurangkön kom fram och sa "Inte är det väl du som är den där Mattsson som åkte skridsko?"


Det är givetvis inte jag som sysslar med mängdträning. Min träning för dagen blev några km promenad och lite jogg ett par vändor uppför en backe med en visselpipa i högsta hugg. Nej, mängdträningen står Isabellah Andersson för med 24-25 mil i veckan och dubbla pass före lunch. Spännande upplägg.
Det som verkar vara säkert är att man inte kan ha det för bekvämt om man ska bli bättre. Oavsett om det handlar om hårdare intervaller, längre sträckor, eller kolhydratintag.

Bilden är på (enligt min mening) Stockholms vackraste vy. I mitt träningsupplägg blir det mer mängd från och med mars, och då med en hel del transportlöpning till labbet. Det innebär att jag kommer att passera vyn två gånger per dag. Precis som på maran!

1 kommentar: