lördag 13 februari 2010

112 dgr kvar: Laddad & manlig

Jag laddar!
Tro det eller ej men jag laddar faktiskt till söndagens Vikingaränn. Vet inte när det hände senast. Till multisportrace och 24-timmarscykelstafetter avgörs ju inte direkt tävlingen i starten. Man kan vara lite tafflig och komma efter, men sedan vakna till efter 6 timmar och fortfarande ha minst 3/4 kvar av tävlingen.
I Vikingarännet gäller det att vara beredd på ryck, hänga med, och alltid ha kontakt med tätklungan för annars kommer man inte tillbaka in i racet igen.
Laddningen består i att: jag inte gör någonting idag; lägger ut tävlingskläderna på golvet så att de bildar en människa, för att sedan omsorgsfullt packa ner dem i väskan; sover över 8 timmar två nätter i rad; tar middagslur; slipar skridskorna (eller egentligen är det Sonny Peterson som slipar dem. Han är stor segerfavorit utifrån de som står i startlistan); gör ryggrotationer och stretchar höft o lår; samt käkar kosttillskott (pizza och B&J's).

Bytte värmefläkten på Volvon idag. Fruktansvärt manligt.
Killen som sålde den kärleksfullt begagnade väl fungerande fläkten sa: "Ta bort handskfacket och så byter'u ut till den här."
Ta bort handskfacket? 27 skruvar och en oidentifierad flygande plastbit åt helvete senare var handskfack (plus en del övrig utrustning) bortmonterat.
Jag ser fläkten! Men alla dom här sladdarna'rå? Dom sitter ju i vägen överallt. Men dom ska väl va' kvar...
Efter en väl avvägd blandning ruckande, filurande och våld satt den "nya" fläkten på plats.
Ska bli spännande att se vilken del som går sönder härnäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar