fredag 19 februari 2010

106 dgr kvar: Mellandag

Halvdag arbete framför datorn i hemmet. Får jobba ikapp söndag em/kväll (efter dubbla skridskotävlingar...)
Ingen träning. Attackvila.
Kom på att jag borde fixa sportdryck och flaskor för langning under morgondagen.
Det fick bli en häxblandning av lite olika pulver som låg och skräpade i skåpet.
Sonny lovade att rycka ut som en räddande ängel och slipa till mina lånade hastighetsrör. Således första pitstop i Uppsala.

Så var tanken i alla fall. Men minutplanering funkar ju inte hundraprocentigt med litet barn, jobb och fix. Kom iväg lite sent men värst var alla bilköer. När vi passerade Sollentuna insåg jag att vi inte skulle hinna träffa Sonny i fönstret i hans schema. Stannande på McD i Upplands Väsby istället. Softa ned lite.

Snöoväder och bilåkning. Back in the days var det under vintertid snarare regel än undantag att sitta i bil på väg mot norra Dalarna på fredagseftermiddagarna. Längdskidtävlingar på helgen och hem igen söndag kväll. Radioprogrammet Hassan (som sändes söndagskvällar åren 1993-94) var en viktig spelare på dessa resor. Efter att det slutade sändas på radio spelades cd-skivorna både i bilarna och på vandrarhemsrummen till det blödde ur öronen.
Tidsperioden efter (dvs 1995-2002) kom radioprogrammet Rally som förgyllde otaliga fredagsresor mot ödemarken.
Det är alltså 4,5 timmar i bil för att nå Orsa. Det är ju skitlänge! När man som liten pajsare inte hade allt det här vuxna pusslandet att göra så reflekterade man inte över all tid som "försvann".
Färden gick till nu bara till Hofors för övernattning.


Vi möttes av finmiddag, kaffe och kaka, samt gästhus i bästa dala-anda. Kurbitsmålningar, lågt i tak och öppen spis. Tyst, vackert och avslappnande.

Ska bli spännande att köra imorgon. Väderleksrapporten för Orsa imorgon kl.11-13säger -14 grader, molnigt och blåsigt (14 ms). Lite tråkigt att så många åkare väljer att inte ställa upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar