söndag 4 april 2010

62 dgr kvar: Alibilöpning

Jag är inget stort fan av alibilöpning.
Uttrycket används i original inom lagidrotter: Man har inte gjort nåt fel men man har inte gjort nåt speciellt bra heller. Handbollens damlandslag snackar om att de INTE ska ha ett alibiförsvar, vilket innebär att det inte räcker med att bara täcka den egna motståndarspelaren, utan man måste även hjälpa lagkamraterna.
Jag använder alibilöpning med betydelsen "genomförda pass som inte ger nåt". Man får skriva bort en vilodag från träningsdagboken, men det är ytterst tveksamt om man blivit bättre. I praktiken meningslöst.
Gårdagens entimmesjogg på asfaltsrunda räknas definitivt dit. Vill man få det att låta mer positivt kanske man kan lägga in mental uppladdning eller omgivningsexploratorisk löpning... Tungt och segt gick det också.

Idag blev det inte ens alibilöpning. Sned och stel är jag också.
Tror faktiskt att kommande vecka får lova att innehålla ganska mycket alibilöpning i form av morgonjogg.
Anledningen ser ni här nedanför:

Nya skor! Nike Zoom Streak 3. Sitter som tofflor på fötterna. Eller egentligen mer som neoprensockor. Fast ändå inte. Spikskor, kan man säga. Fast med plan sula. Som är slitstark.
Tanken är att använda dom på Santa Cruz halvmara nästa söndag. Det är väl långt ifrån Einsteinvarning på att springa lång tävling med nya oprövade skor. Paniklösning: Springa många meter under veckan. Men i små doser.

2 kommentarer:

 1. Mårten Pettersson06 april, 2010 09:56

  Kul rapporter!
  På tal om skor:

  Vad har du för teorier om Eccos Biom-löparskor?

  Jag håller på och testar Biom B och de känns bra för mig. Låter som en bra grej att stärka upp fot och undrbensmuskerna efter 3500 dagar i stela slalompjäxor.

  Tack för tipsen om intervallträning in för skidalpina tävlingen. Det gick hyfsat. De som var före oss var ju idrottare på riktigt, kört skidalpina VM eller Multisport VM. / Mårten

  SvaraRadera
 2. Kul att det ändå gick ok på tävlingen. Det är ju svårt att säga hur bra upplägget var eftersom man inte vet hur resultatet hade blivit utan/med ett annat.

  Ang Ecco Biom: Jag svarar på den frågan i inlägget 60 dgr kvar.

  SvaraRadera