söndag 11 april 2010

55 dgr kvar: Santa Cruz Half Marathon

Uppstigning före solen. Det är inte en av mina favoriter.
Den positiva nyheten att det ännu inte var något allvarligt regn. Kändes som vilket svensk oktoberdag som helst.

Jag hatar de tjugo sista minuterna innan man får dra iväg, men jag älskar starten. Och, ja, check, jag öppnade hårt även idag. Låg hack i häl på "Ledaren", som om man kisade kunde misstas för vilken maratonalgerier som helst. Folk släppte, och i några kilometer låg jag i ledarduon, i vad som upplevdes som trevligt tempo. Till vänster av vägen var klipporna ned mot havet. Vågorna slog så att skummet yrde.
Jag hade bara klocka som visade minuter, dvs ingen egentligen koll på farten. Hade inte hjälpt eftersom det stod 4 på första mile-markeringen...
Tappade en del placeringar. En tvättäkta surf-dude/Jesus-look-a-like passerade med orden "You have way to much clothes on, man!".
Var tvungen att panikpinka efter 5 mile.
6 mile/10 km gick ändå på ca 36 min.
Vändning.
Den här "friska brisen" jag skrev om i gårdagens inlägg. Den fanns.
Havet (nu på höger sida) har sin nästa strand i Japan. Inget som stoppar vinden på över 10 000 kilometer. Blir liksom en speciell power i det...
Det gjorde att det gick tyngre på andra halvan. Mycket tyngre. Fram till 8 mile låg jag faktiskt fortfarande på passertider som pekade mot under 1.20.
Vid passering 9 mile i aggressiv motvind och brant uppförsbacke tappade jag ett par placeringar till, men låg ändå åtta.
Skärpte till mig på slutet, och trots att det gick sakta så gick det ännu långsammare för andra. Passerade Jesus med 2 miles kvar, och korsade mållinjen som femma.

Sista 50 m sprang man på sandstranden rakt ut mot vågorna. Bilden är tagen en timme efter min målgång. Jag var så snabb att fotografen missade.

Tiden blev 1.22.02 (3.57 min/km, 6.16 min/mile), totalplats 5, 2:a i age group 30-39, och (med topp 3 borträknat) ett nytt No 1 Award.
Det är personligt rekord på halvmara med över 5 min, men framför allt betyder det att jag klarade kvaltiden till New York City Marathon 2011!

Firade med passande $7-skumpa: "Barefoot Bubbly".
Jag måste sluta foto de här awardsen, men det här var lite roligt eftersom om man tittar noga ser att det står "Women - 40-49" på etiketten. Förhoppningsvis kommer den korrekta med posten...

7 kommentarer:

  1. grattis till bragden! så nu är det bara en defilering kvar i form av Stockholm marathon!!

    SvaraRadera
  2. Naaahw! Gullig läsning. Ungefär som när du postar bäbisbilder (och det behövdes lite feel good-feeling för att springa till labbet nu: gråmulet, dimma, 2+, grus lera lågtryck). Grymt lopp, gratulerar! Men även om kvalgränsen till NY är fixad så kvarstår väl målet på StM?

    SvaraRadera
  3. Gott sprunget!

    Sen tror jag inte du skall ha för stora förväntningar på att få ena "rätt" award.... hänger på håret :P

    SvaraRadera
  4. Champagne!
    Väl sprunget broder

    SvaraRadera
  5. NYC Marthon -- here comes Micke!!! Jag checkar av att ni kommer 2011 - bokar rummet :-). Och aven grattis till att du nu springer halvmaran snabbare an en halv-fet wall street trader - men det var ju vantat. Grymmt bra gjort!!! Grattis (and Whitney say.. Hurra!)

    SvaraRadera
  6. Tack tack, för alla positiva ordalag!

    SvaraRadera
  7. D här va random, jag letade efter bilder på 96-hålsplattor och hamnade här. Och kunde inte sluta läsa. Lycka till och grattis =)
    //Simon

    SvaraRadera