torsdag 14 oktober 2010

Toppendag!

Så där ja.
Nu faller det på plats.

Här åker man inte till labbet klädd hur som helst!

Hängde på National Institute of Health and Nutrition idag (det ligger för övrigt inne på Waseda universitetet - ni vet de snabba killarna som vann Izumi).
Diskuterade forskning, hälsoproblematik, kulturella skillnader, och löpning med Prof Tabata och Dr Miyachi. Jag fick en rundvandring och såg att de hade riktigt bra med maskiner och utrustning.

Och så blev jag utsatt för ett test. Eller egentligen mina artärer. Och mer exakt hur stela de är. Grundtanken är ju stelare desto sämre = högre risk för hjärt- kärlsjukdomar.
Jag var bra.
Hade artärer som en 20-åring (och det gick inte lägre ned).
Dr Miyachi visade glatt två av de senaste publikationerna där de använt maskinen. Den ena i tidskriften "Circulation" och den andra i "Hypertension"

För er som inte är införstådda med sån här forskningsmumbo-jumbo så är en enkel grundregel "Ju färre ord i titeln desto bättre tidskrift". Vidare gäller att ju bredare område titeln syftar desto bättre. Således, "Nature" = bra, "Science" = bra.

Sen fortsatte jag dagen med att skicka in en revision av ett manus som är tänkt att vara med i avhandlingen. Yes! Sånt ska firas!
Tidskrift? "Medicine and Science in Sport and Exercise"... Äh, kom igen! Jag jobbar på det.

Avslutade dagen iklädd Kimono, drickandes Japansk Whiskey, liggandes på rygg i sängen med laptopen på magen, och tittandes på MadMen.

3 kommentarer:

 1. Tips på ett välgörenhetslopp som går av stapeln nästa helg. www.aidsloppet.se

  läs även vad SvD skriver:
  http://blogg.svd.se/maratonbloggen?id=20904

  /susanna

  SvaraRadera
 2. Bra tips! Jag supportar att alla som kan pallrar sig dit och joggar en mil.
  Men om de inte kör ett filial-race i Kyoto så får jag tyvärr stå över själv den här gången.

  SvaraRadera
 3. Så där ja! var ordet. Jag bockar av punkterna på listan en efter annan här hemma, där det förövrigt helt oväntat blev halka på vägarna vilket det flitigt rapporterades om. Kom på en till aktivitet: gå på en match i J-League, om det går att få tag på plåtar och om det är säsong. Kyoto Sanga FC är laget, enl officiella hemsidan med massa krummelurer är nästa match 24 okt, dock för mig oklart om hemma eller bortamatch.

  SvaraRadera