lördag 5 juni 2010

Race: Godkänt & Koma gör skäl för smeknamnet

2:58:53 och 243 plats är ju inte riktigt vad jag hoppats på.
Att vara under 3 tim på premiärmaran får ändå anses som godkänt. Eftersom jag redan kvalat till New York spelade det ju inte heller lika mycket roll.
Första halvan gick löjligt lätt. Sen krånglade magen. Motionärssjukan. Inte lika lätt längre.
Mer detaljerad tävlingsrapport kommer senare.
Som det hela utvecklade sig är jag nöjd med tiden.
När jag stapplat ut, "hoppat" över kravallstaketet, jobbat mig uppför backen till labbet och duschat insåg jag att jag hade tidtagningschipet kvar på skorna.
Lallade iväg mot Östermalms IP för återlämning. Magen klart upprörd över hela situationen, och nu började det även komma lite svimningsattacker. Tog mig (med ett flertal pauser) tillbaka till labbet och la mig i fosterställning på golvet i korridoren utanför toaletten. Sen låg jag kvar där. Blev hämtad med bil och var hemma strax efter 22. Tävlingstid tre timmar - golvtid fem timmar.

Som sagt, Koma är inte taget ur luften...
En slutsats är väl att jag inte är tränad för att springa så långt så fort. Kroppen protesterar högljutt. Men huvudet är tydligen relativt envist.

10 kommentarer:

 1. På bilden till det här inlägget så lyckas en 31-åring på något sätt se ut som en 1-åring. Hipp hipp hurra! Hoppas Ballerina-kexen smakar bättre idag.

  SvaraRadera
 2. Sub3 i debuten är klart godkänt.

  SvaraRadera
 3. Bra löpt tycker jag. Med tanke på träningsdos mm är jag rätt imponerad ändå, även om du larvade dig efter loppet och inte sprang hem efter att ha tagit en kaffe i fikarummet :)

  SvaraRadera
 4. Grattis till en lyckad premiärmara, att springa sub3 i premiären är respekt. Jag är toknöjd efter att ha sprungit på 3:09:46 med en löpmängd på bara 4 mil i veckan i vår!

  SvaraRadera
 5. Gillar bilden, är det en tändare, en sotig tesked, aluminiumfolie och vitt pulver som ligger brevid dig?

  Bra kämpat, på mellantiderna såg det ut som du fick lida lite efter 30km...

  SvaraRadera
 6. Har följt din blogg en tid, men inte kommit mig för att kommentera. Jag får vara med och gratulera till sub3 på maran.

  SvaraRadera
 7. Grattis!
  Bra jobbat...
  ...Tyvärr satte en förkylning stopp för min start -trist, men bara att "bryta ihop och komma igen".

  //Johan Gustafsson, Kisa SK

  SvaraRadera
 8. Riktigt bra jobbat. Men jag hade ju hoppats att du skulle gå under 2:55 och att jag skulle vara knappa 10 minuter bakom dig. Nu blev det ju några minuter till på dig och dryga 10 minuter bakom på mig...inte bra!

  SvaraRadera
 9. Grattis! Mycket imponerande, sub 3 på första maran och en annan bara sliter och sliter...
  Men vilken toköppning du gjorde, 3:43 första fem. Hur tänkte du där? :-)

  SvaraRadera