lördag 10 september 2011

57 dgr kvar: Bilder från kajakturen

Iläggning 04:35. Ljusstavar, pannlampor, mörker och vindstilla.

Det här var min grundvy under hela turen. Det räcker med att visa en bild. Just den här är tagen ca kl.05:30, dvs 20 min innan solen gick upp.


Vi 8-tiden svängde vi in under E20-passagen...

...där finns det en McDonald's som är öppen dygnet runt! Att ha service var definitivt en "high" på turen, frukostbagel och kaffe en annan.

Efter en knapp halvtimmes paus drog vi iväg igen. Eskilstunaån är förvisso motström men det var fortsatt vindstilla.

Inne i Eskilstuna (om man tittar noga ser man orangea reflexionen av tegelhus). Hela E-tuna ghettot är en bökig passage med flera lyft...

...bland annat en lång sträcka rakt igenom ett industriområde. Stor skillnad jämfört med förra året var dels att vi hittade vägen och dels att vi hade en kajak så att vi bara behövde gå en gång (ytterligare "highs").

Iväg efter industriområdeslyftet. Förra året blev vi påhejade här av ett förfriskat gäng med avklädda ölmagar jäsandes i solen. Strax därefter tappade vi en av kajakerna vid ett lyft så att skäddan gick av. I år gick denna delsträcka helt utan incidenter.

Det här ser idylliskt ut. Men det är inte fullt så perfekt...

...klockan är ca 15:30, vilket betyder att vi varit igång i 11 timmar. Det räcker. Dessutom sammanfaller två "low"s på dessa bilder; Östra Hjälmarens 12km-öppet-vaten-fria-sikt-seg-sträcka och Läckande-sittbrunn-Mikael-dyblöt-i-r*ven.

Det var lågmälda grymtanden och svårmanövrerade kroppar som steg i land, men efter torra kläder, pastasallad och kaffe-cola-resorb-magnesyl-zongel så vaknade vi till riktigt ordentligt. Möjligen kan någon ovetandes själ till och med tagit oss för pigga, raska & glada när vi drog iväg (vilket dock är en halvtimme efter att den här bilden tagits).

Iväg in i Hjälmaren på västra sidan sundet, klockan är ca 16:40. Första checkpointen var passagen under kalklinbanan (flugskitarna på himlen). Vi visste också att när vi skulle se linbanan nästa gång så var det ca halvvägs genom Arbogaån och då skulle vi ha enkelsiffrigt antal km kvar till målet.

Mest inspirerande biten var definitivt Hjälmare kanal. Att vi visste att vi hade mindre än en fjärdedel kvar höjde förstås humöret. Att fotografen stack upp sitt huvud på alla möjliga platser ledde också till en del leenden.

Det var helt osant tungt att bära kanoten. Just här har det dessutom varit ett extra långt lyft förbi två slussar. Värsta, knöligaste och mest oväntade lyftet (definitivt en "low") var annars på stenblock och dybotten på den torrlagda sträckan mellan två slussar efter Eskilstuna.

Sista matstoppet vid Hjälmare docka. Moffade mackor, Risifrutti, bullar, chips, russin och kaffe. Konversationen flödade...

Iläggning igen, som synes gränsfall till stela kroppar. Klockan är ca 20:20. Mörkret har åter lagt sig. Vi har två slussar och ca 14 km kvar, vilket kommer att ta ungefär 2,5 timmar.
Väl tillbaka efter avslutat varv kraschade vi rätt hårt i säng.


Vi bör utfärda en varning! Den här typen av aktiviteter kan kraftigt försämra högre mentala funktioner, stavning till exempel.

1 kommentar:

  1. Hehe, trodde "kajkak" var ett palindrom men tydligen inte...

    SvaraRadera