söndag 11 september 2011

56 dgr kvar: Sammanfattning av veckans prestation: Träning - katastrof, Jobb - Top Notch

En riktig skitvecka när det gäller träning.
Nollvecka för löpning. Förra veckans ca 50 km var helt enligt plan, men den här skulle jag ha fått ihop >70km. Inte ens nära, alltså.
Lite sliten efter kajakandet + knappt någon sömn nätterna till sön, mån och tis var inte bra. Lägg dagissnuva och allmänt pusslandet till det så blir det suboptimalt.

Åkte inlines-SM marathon idag. Fint väder, bra skridskor och rimlig chans.
Det gick inte alls.
Tappade de två första killarna från Powerslide redan i första backen, men hängde med den jagande klungan. I typ 8 km...
Sen var det stopp i kroppen. Klev av i varvningen och hostade rejält. Efter omständigheterna ett moget beslut att gå av tidigt.

Nu är det fullt löpfokus som gäller!

Men jobb och sånt går klart bra!
Forskningsprojekt på Ö till Ö söndag och måndag. Tanken är att genom ett enkelt blodprov kunna förutspå vilka som kommer att prestera dålig och "krascha" i tävlingen. Allt i datainsamlingen gick perfekt. Nu väntar vi med stor spänning på resultaten.

"Bok"manus inlämning i dagarna. Jag skriver tillsammans med Filip Larsen ett häfte åt SISU om pulsträning. Kan bli riktigt trevligt. Nu är det de sista finputsningarna och formgivning kvar. Tror att det ska ges ut i november.

Tidningen Svensk Idrottsmedicin vill göra ett temanummer om min avhandlingen och forskningen kring multisport. Ja, varför inte... Det innebär dock en del skrivjobb den närmaste månaden.

Rankingen för tjänsten som post-doktor (dvs forskare) på GIH är klar. Jag hamnade högt upp, före riktiga forskarstjärnor om Dr Larsen och Steven Bailey. Oväntat men smickrande. Tillsättningen för en tjänst som lektor på GIH blir klar i nästa vecka. Håller tummarna för att det ska gå bra där, men i vilket fall innebär det att jag blir kvar på GIH minst ett år.

Jag jobbar som fystränare åt Spårvägens handbollsdamer. Idag var det seriepremiär mot ett tippat topplag, Heid. Det blev vinst med fem bollar! Otippat och sjukt kul!

Jobba mindre, spring mer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar