tisdag 20 september 2011

46 dgr kvar: "Pulsboken" finns tydligen redan...

 Jag och Dr Larsen hade möte med SISU-folket idag för att lämna ifrån oss den senaste versionen av manuset till pulsträningshäftet. Då fick vi veta att de redan gjort en framsida som redan var publicerad i SISU-katalogen.

Jaha, på femte sidan finns en liten blänkare med en framsida i manligt röd-rosa-lila. 
Komplett med en patologisk EKG-kurva... 

För er som inte dagligen roar er med att läsa EKG-kurvor så ska jag förtydliga. Bilden ovan är en schematisk skiss över en frisk persons EKG. Notera att S-vågen inte går speciellt långt ned. Notera även att det är en viss tid (ST-segmentet) innan T-vågen kommer. 
Skit i alla bokstäver och vad de står för. Det räcker med att jämföra med bilden på framsidan av pulsträningshäftet. Ser det lika ut? 

Men vaddå? Låt formgivar'n va'? Man kan ju inte få allt rätt, eller hur? 
Artikelnummer 1305. Den finns ju inte än, men det är bara att beställa!

5 kommentarer:

 1. Från en som är van vid att leverera patologiskt skeva ekg: det där ser ju jättejobbigt ut. Man skulle ju må skitdåligt med en sådan hjärtrytm.
  Jag kommer bara köpa boken om det finns en "få en vanlig hjärtrytm eller pengarna tillbaka garanti".
  Vi hörs/ses

  SvaraRadera
 2. Haha ha epic fail! Och så gnäller du om att syreupptagningsmätning går under rubriken "Motoriska tester" eller hur det nu var i den där andra stackarens bok...

  SvaraRadera
 3. Tycker att det EKG:et är ganska målande för båda författarna annars...

  SvaraRadera
 4. Absolut inga garantier!
  Som Filips uttryckte det så liknar det väl mest (fast ändå inte riktigt) författarnas risiga pumpar. Men tanken med ett sånt här hälsohäfte är väl att de som läser ska träna och må bra.
  Vet inte om vi ska jobba för att ändra det, eller om vi ska vara ironiska och ha det kvar...

  SvaraRadera
 5. Testa att bild googla på "heart rate pulse". En rad bilder ploppar upp men få/ingen ser ut som ditt exempel. Interet/formgivaren har rätt Ni/verklighetetn har fel, typ.
  Tomas

  SvaraRadera