söndag 7 februari 2010

118 dgr kvar: Skridskorace & sömnpiller

Skridskorace idag. Eller egentligen skridsko/löpning i pjäxor-race.
Krogrännet startar i norra änden på Vallentunasjön och fortsätter sedan över Norrviken, Edviken och Brunnsviken. Mål efter drygt 30 km vid Stallmästaregården.
Jag blev avhängd från ledargruppen redan på första sjön. Missade efter en draging i täten, tappade fart och rygg. Sen var det kört. Det är så satans viktigt att hålla rygg när man åker långfärdsgriller!
Men som en skänk från ovan så tappade även Mathias Carling från Karlstad multisport "hänget" strax före första löpningen. Dessutom var de andra Speedskaters-killarna (Björn Drakenward och Patrik Permats) i ledningen ganska långsamma i bytet mellan sina tävlingsskor och löpdojjor.
Summa summarum: gick ut på andra sjön tillsammans med Carling. Vi tog stadigt in på ledarna och var i kapp halvvägs över Norrviken. Solsken och fin is. "Skridskopropaganda" var Karlstad-Eriks uttryck.
Sen var det avvaktande åkning en stund. De med tävlingsskridskor tappade i passagen mellan Norrviken och Edsviken och fick köra på lite hårdare för att komma i fatt igen.
I slutet av Edsviken var skridskopropagandan slut. Stöpis. Vi stöp som furor. Full frontal body plant i issörja. Jag tappade igen och var sist av ledningskvartetten under sista löpningen.
Jag passerade Björn som strulade lite med att få på sig skridskorna på Brunnsviken.
Carling ledde med ett par hundra meter.
Tryckte på ordentligt och kom i kapp Patrik relativt snabbt. Han hängde på och vi tog in på Carling.
Med 500 m kvar var vi i fatt.
Jag kände mig relativt stark och drog på direkt. Fick en lucka och vann. Kul!

Foto: Christina Danielsson (www.speedskaters.se)

Segerintervju med DN. Och man behöver ju inte berätta att de bästa åkarna tävlade i Ornäsrännet idag... "En seger är alltid en seger" som Karlstad-Erik flikade in.
Vann ett presentkort på HiSport. På butiken i Arninge. Fjolårssegraren Martin Irestedt var snabb med att informera om att han fick en trerättersmiddag för två på Stallmästaregården.

Spenderade välförtjänt eftermiddagen softades i soffan. Landade på Kunskapskanalen och programmet "Ett friskare och längre liv" som beskrevs med texten "Prisbelönte föreläsaren, docent Carl Johan Sundberg talar om vikten av fysisk aktivitet. Populärvetenskaplig föreläsning arrangerad av Karolinska Institutet som fyller 200 år."
Bra samhällsinfo och CJ är både kompetent och duktig, men engagemanget just den här gången var inte superduper. Stella som varit tokspeedad fram tills dess tvärsomnade och snarkade efter mindre än fem min av föreläsningen. Undrar om det går att få den på DVD för framtida behov...

Närtänk.
Bio på torget är sympatiskt. I Årsta Folkets hus visas film lite då och då. Det bör supportas. Känslan av att gå ut från biografen och komma ihåg att man har mindre än fem minuters promenad hem är enastående. Brukar försöka gå om jag har tid, nästan oavsett vad det är för film. Idag var det Bröllopsfotografen. Fullsatt! Helt obetalbar tajming att det var Värmlandsfilm efter en förmiddag med Kaalsta'-pöjkera.

7 kommentarer:

 1. Free champagne for everybody!!! Fantastiskt, härligt, mysigt. Bra gjort!

  SvaraRadera
 2. Imponerande! Trodde inte man kunde spurta ifrån de som åkte på "speedskates" (eller vad det kan tänkas heta) när man åkte på riktiga långfärdsgrillor.

  SvaraRadera
 3. Fotot är Christina Danielssons faktiskt; skrev fel efternamn på vår nyhet.
  /Berit

  SvaraRadera
 4. Härligt jobbat!

  Bara att sikta på att ta rygg på Kenyanerna på maran nu och slå dem i spurten med :P

  SvaraRadera
 5. "Full frontal body plant i issörja"

  Hahaha! Som att ta ett bad i en grogg full av isbitar. Tyvärr smakade det saltvatten...

  Vänliga hälsningar / Björn Drakenward

  SvaraRadera
 6. Grattis!

  SvaraRadera
 7. @Tobias: Nej, det trodde inte jag heller...

  @Berit: Fixat nu.

  @Björn: Även om min armbåge var lika bucklig som en folkrace-Amazon efter loppet så var nog du den enda som betala med blodvite!

  SvaraRadera