fredag 5 november 2010

Kompis, det går bra nu!

Jag har haft en helt overkligt bra vecka.

Det började redan med hemresan från Japan. De senaste åren har vi alltid haft problem att komma hem igen. Det har varit allt från askmoln och snökaos till två veckors försenat bagage.
Den här gången var det bara en tyfon som passerade på armlängds avstånd från flygplatsen, och det största problemet var att personalen i incheckningsdisken inte kunde checka in oss...
Men sen flöt det på.
20 timmars resa med en ettåring är ju potentiellt en "brinna-i-huvudet-upplevelse".

Kom hem och möttes av ett brev från Skattemyndigheten.
Ojdå.
Men de hade "mottagit och godtagit mina uppgifter". Bra där.

Handbollslaget (Spårvägen) vann veckans match med en boll och klättrade upp på tredje plats i tabellen, vilket är mycket bra med tanke på att de fick kvala sig kvar föra säsongen (hade inget med det att göra...)

Och som pricken över i låg Rocky 19 och väntade på hallmattan!


Veckan fortsatte med en accepterad artikel, och mitt första uppdrag som reviewer på ett vetenskapligt artikelmanus. Arbetet jag ska utvärdera handlar om ultrauthållighetslöpare.

Två positiva möten med olika forskningssamarbeten. Dels ett tvärvetenskapligt projekt med idrottspsykologen Göran Kenttä, och dels ett high-tech samarbete med professor Brodins grupp på KTH kring mätningar av hjärtats mekaniska arbete. Målet är att ytterligare klargöra om hjärtat tar stryk av multisport, eller egentligen bevisa att det inte är farligt.

Det ramlade in ett jobberbjudande från RF/Bosön. Kanske kan vara nåt. Ska ta ställning till det under de närmaste veckorna.

Och så är det klart med opponent till min disputation. Jag är mycket nöjd. Det kommer med all säkerhet att bli en tuff batalj. Jag lovar att presentera professorn i fråga i ett separat inlägg.

Eftersom jag inte själv skrivit nåt om forskning i de senaste inläggen hänvisar jag istället till dagens bloggtips. Det handlar om motstatsförhållandet mellan antioxidanter och träningsrespons. Bästa beviset för det är nog den här artikeln i tidskriften PNAS.

1 kommentar: