onsdag 15 december 2010

164 dgr kvar: Lite kul och lite aggro

Det närmaste jag kommer träning är att peka med hela handen och gapa för full hals. Igår kväll på ett helt handbollslag så att de skulle göra fler armhävningar. Imorse skrek jag snarare "Hoppa! Högre! Mer!" till en enskild stackare.


I och för sig så cyklar jag lite. För den som missat det så är det snö ute. På vägarna också. Nu har snön skyfflats undan och ett istäcke brett ut sig över nejderna.
Idag gjorde jag två piruetter.
Den första direkt på morgonen i det skumma 06:30-ish ljuset. Jag fick sladd på en isfläck och gjorde en regelrätt 180-gradare och fortsatte rulla bakåt. Mitt framför busshållpatsen!
På väg hem från labbet passerade jag spårvagnspåren vid Nybroplan. Eller framhjulet passerade. Bakhjulet följde med spåret, för att sedan fortsätta upp i luften. Jag gjorde en "skalbagge-på-rygg" på övergångsstället.

Det är kul att cykla!

Aggro-känslan gäller en tidskrift.
För ett tag sen hörde en (av få) löpartidning(ar) av sig och ville också publicera artikeln jag skrev om "Maran under 2 timmar" åt Idrott & Kunskap. Visst, det går väl bra, tänkte jag.

Nu fick jag ett mail från redaktören som började:
"Hej Mikael,
Jag har textredigerat din artikel och har ett par kortare frågor, som du kan svara på i detta mail."


Frågorna var helt rimliga, men textraden "Jag har textredigerat din artikel" innebar att varannat stycke var omformulerat. Det handlade om synonymer och platta/utslätade uttryck. Inget stort, men mycket. Och irriterande.

Inget "Jag skulle vilja ändra lite i din text för att passa bättre i tidningens mall", inget "Är det OK att jag...", inget "Skulle du kunna omformulera det stycket eftersom det är svårt att första..."
Bara ett "Jag har textredigerat din artikel".
Så gör man bara inte.

Jag svarade i ett mail att det inte var OK att ändra i texten om det inte var direkta fakta-, stav- eller syftningsfel eftersom det redan var ett publicerat arbete. Notera att den orginalformatet forutom Word och min egen kontroll även gått genom Idrott & Kunskaps journalist, redaktör och redigerare.

Ett par timmar senare fick jag följande svar:
"Artikeln hade många oklara syftningar och en del direkta felsyftningar och lämnade mycket huvudbry. Nu är den klar och tydlig."

[Följande stycke är censurerat av bloggarens aggro-kontroll (ungefär samma som alkolås...), men innehöll kommentarer som "Jag vet, jag tar en publicerad artikel som jag inte äger, inte betalat för, och inte står som författare av och så skriver jag om lite" och aggro-klassikern "Men skriv själv då, för i h-e!"]

Slutsats: Det blir nog ingen artikel i den tidningen. Någonsin.

Nu börjar det!
Sverige-Ungern i avgörande match om vilka som går till semifinal i EM.

Yes! Boson gjorde precis 1-1.
Vore så sjukt smutt om de tog en pinne idag.
Heja heja!

2 kommentarer: