torsdag 8 december 2011

Karriärval

OK, nu efter nästan 15 år som ideell idrottstränare (i bästa fall med reseersättning och symbolisk ersättning) och 12 års universitetsstudier känns det faktiskt som om det är värt det!

Förra helgen jobbade jag i Malmö med handbollsdamerna (U-landslaget i samträning med A). Gick runt i mjukisbyxor (dvs de officiella förbundskläderna), instruerade nån styrkeövning, skrek på nån annan som skulle hoppa högre eller springa snabbare. Efter alla dessa år känns det som något jag klarar av.

Den här bilden är från förra lägret i Skövde, men ni fattar principen. Killen som har ett smile hela vägen mellan öronen är Elvir (fystränare för A-damerna och Sävehofs elitseriedamer). Notera att vi på det här passet var två fystränare på tre spelare...
 


 
I helgen som var gick färden norrut mot Dalarna. Mora som bas och skidor i Orsa och Älvdalen. Längdskidor på snö med CCC1000-gänget. Jag kom på mig själv med att staka runt och le. Jag får alltså betalt för att åka längdskidor tillsammans med vinnaren av långloppsvärldscupen Jerry Ahrlin och tekniktränar-gurun Ola Ravald!


 "Men du har ju ett jobb nu", kanske nån tänker. Jo, det stämmer. I början av veckan lade jag pannan i djupa veck och satte mig för att planera en kurs till vårterminen. "Formtoppning" 7,5 hp för tränarstudenterna. Otroligt tungt jobb att fundera ut lämpliga föreläsare från idrotts- och forskningsvärlden. I mitten av maj kommer Iñigo Mujika och hälsar på.


Han är en höjdare inom just formtoppning, som bland annat har skrivit boken "Formtoppning i teori och praktik". Jag ska försöka se till att det blir nån öppen föreläsning för alla intresserade, så preliminärboka 14-15 maj 2012 för ett besök på GIH.

Bok värd att läsa.
Och så fick jag 100 000:- forskningskronor av Centrum för idrottsforskning.
Det är helt enkelt väldigt synd om mig just nu.

2 kommentarer:

 1. Gött mos! Det bästa med att bli gammal och rutinerad är man kan utan att blinka kräva hutlöst betalt...."annars får det va"
  http://www.youtube.com/watch?v=OaiSHcHM0PA

  Men vart tog den viktigaste nyheten vägen?

  SvaraRadera
 2. Obetalbart klipp!
  Den största nyheten sparar jag till nästa inlägg.

  SvaraRadera