torsdag 14 juli 2011

Backlogg: Multisportcomeback

I ett svagt ögonblick lovade jag Sundbybergs skidklubb att jag skulle hänga med och utöva multisport i praktiken. Hela gänget skulle köra Stockholm Adventure Race (STAR) den 11 juni vid Sigtuna & Rosersberg.
Kan redan nu säga att tjejerna var grymma! Systrarna Märta och Lisa Larsen vann damklassen och Lisa Hallberg och Linnea Björn kom trea.
Vi herrar var klart sämre...

Jag körde tillsammans med Sebastian Jansson.

Tävlingen ingår i Svenska multisportcupen och hade en förmodad vinnartid är ca 4 timmar med ganska många korta delsträckor. Det kändes som en lagom ansträngande comeback. Min senaste multisporttävling var City Challenge i Oslo för nästan exakt fyra år sedan.
Med det i åtanke hade jag räknat med att få slita för att hänga med skidåkar-Seb.

Ute på första paddlingen. Nöjd och glad och utan större ansträngning.

Tävlingen startade i ett rasande tempo inne i Sigtuna med löpning, följt av orientering, och därefter en "lång" cykelorientering. Så långt var det mina orienteringskunskaper som satte gränsen för tempot, men när vi kom ut på paddlingen visade det sig att jag var starkare än beräknat (jämfört med min lagkamrat).

"Långa" cykelorienteringen. Vi syns längst bort i bilden. Damlaget före oss på bilden har faktiskt kört lite kortare väg fram till den här passeringen.

Tävlingen fortsatte med löpning, cykling, paddling, löpning. Allt gick lätt och fint. Men sakta... Vi kom i mål på ca 5 tim och 20 min, vilket var typ en och halv timme efter vinnarna.

Sista paddlingen. Här har vi plockat fram en draglina, men det var bara på de två sista sträckorna. Sammantaget kändes det mer som ett lugnt långdistanspass än en tävling. Dock fördj-la roligt! Riktigt sugen på att köra några fler race.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar