fredag 5 mars 2010

92 dgr kvar: Transportlöpning

Första dagen med löpning till och från labbet. Började med 2,5 km katastroflöpning. Sprang i cirklar med låren. Ett oönskat arv från skridskotipsen "Tryck åt sidan. Inte bakåt. Sidan.". Sen kom jag i ordning lite bättre, även om det aldrig var bra löpning. Vändorna på 7,6 km tog 39 min (5:08 min/km) vardera.
Det känns som ett bra mål att så småningom kunna hålla 4:30 min/km (drygt 34 min) med samma milda grad av ansträngning (som för övrigt går under betäckningen "Skönt-med-sol-där-är-en-ekorre-undrar-om-den-kommer-åt-sina-nötter-trots-all-snö"). Ryggsäcken vägde 4,4 kg till labbet och drygt 5 kg på vägen hem.
Minnesvärd detalj att springa över Stureplan en fredagskväll. Att i minusfemgradig kyla med toppluvan på sned kryssa mellan stekare, snöhögar och kortkjolade stilettklackar.

Det här med träningseffekten av att springa eller cykla till jobbet ska inte underskattas.
Ultralöpar-Rune Larsson körde mycket transportlöpning. Dock relativt stor skillnad eftersom han hade 35 km till jobbet. Enkel väg.
Multisportaren Daniel Hansson som i många år tävlat för Fallskärmsjägarskolan är en mycket kompetent löpare. Han slog banrekordet på Ursviks ultra förra året (länge höll Rune Larsson det rekordet). Transportlöpning Globen-Hötorget uppgavs i en intervju som ett av skälen till att det gick så bra.
Ett tredje exempel är testledaren på Bosön och roddaren Tobias Elgh som trots att han egentligen la av ca 2004 håller han kvar sina syreupptagningstestvärden med basen i transportcykling Globen-Bosön. På det har han kammat hem åtta (8!) SM-guld under de senaste fem säsongerna...

Dagens bloggtips: Stora starka nutritionisten gör en insats för "homeland security".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar